• Inläggsförfattare:

Resultatet från det här receptet blev mycket saftigt, sötsurlig kålsmak med curry och röd cilli som en lite smak i bakgrunden. Jag la till receptet några enstaka korianderblad. Och istället för att skära 1cm tjocka remsar använde jag köksmaskin och gjorde grovt riven kohlrabi. Jag fyllde glasen mycket väl ända upp tills det rann över saltlake och det bubblade ordentligt i veckorna där glasen stog i rumstemperatur och det rann ytligare saltlake ur. Men glasen verkar vara täppt nog och för att hålla sig i kylskåpet.

Här är receptet från www.wildefermente de

Curry Kohlrabi

  • 650 g kohlrabi, cleaned (=23 ounces / 1.4 lbs)
  • 3 spring onions
  • 1 large red chili (mild)
  • 3/4 Tbsp sweet curry powder
  • 13 g unrefined natural rock salt (=0.46 ounces)
  • a ferment weight
  • a 1-Liter flip-top jar

”Peel the kohlrabi, cut in half, and then cut each half into slices 1 cm thick. Continue by cutting not-too-thin strips from these slices. Clean the spring onions and cut them diagonally into thin strips. Clean and core the chilli pepper and cut into thin strips. In a large bowl, combine the vegetables with the salt (13 g amounts to 2% of 650 g kohlrabi) and the curry powder and mix well.

Let the vegetables stand for a while so that they start sweating and a brine is formed. Once sufficient brine has formed, stuff the curry kohlrabi mix into the flip-top jar. Make sure that no air bubbles are trapped. Finally, place the weight on the vegetables. If the vegetables are not completely submerged under the brine, you can use a 2% brine and fill the glass so that the weight is also under the brine. “Under the brine is fine.” Everything must always be under the brine”. (www.wildefermente.de; inspirerande sida för alla syrningsfantaster :-))

Lämna ett svar